Het idee

Tijdens onze zeil- en kanotochten zijn we de laatste jaren steeds meer zwerfafval in/op en naast het water gaan zien. Meer en meer vinden we dit vervelend en hierdoor ontstond het idee om dit probleem structureel te gaan aanpakken.

(bekijk ook het interview op omrop Sudwest Fryslan)

Met diverse mensen hebben we dit besproken en iedereen is enthousiast dat er wat aan gedaan kan worden en dat wij hiermee aan de slag gaan. Op dit moment zijn we met vier enthousiaste mensen die structureel (1 keer per week) meewerken. Inmiddels hebben we al diverse “schoonmaakvaarten” gemaakt waarbij we de eerste ervaringen hebben opgedaan.

Een aantal zaken kunnen we niet zelf bekostigen. Met de gemeente is afgesproken dat zij sommige werkzaamheden, zoals afvoeren van het afval, uitvoeren en dat zij hun netwerk en expertise beschikbaar stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *